ANGUS & JULIA STONE – CAPE FORESTIER (LP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Play It Again Sam / PIAS

De 38-jarige Angus Stone en zijn 40 jaar oude zus Julia Stone uit het Australische Newport nabij Sydney vormen sinds 2006 het folk- en indie popduo ‘Angus & Julia Stone’. In dat format hebben ze sindsdien samen zes platen opgenomen met “A Book Like This” uit 2007, “Down The Way” uit 2010, “Angus & Julia Stone” uit 2014, “Snow” uit 2017, “Life Is Strange” uit 2021 en het onlangs op de platenmarkt verschenen album” Cape Forestier”.

Op die nieuwe plaat grijpen ze gedeeltelijk terug op hun werk uit het begin van hun muzikale carrière zoals voor de plaat “Down The Way” met een vrij sobere, soms louter akoestische muzikale begeleiding voor de twaalf nummers die ze hiervoor hebben opgenomen. Toch kregen ze in de studio wat extra ondersteuning van andere instrumentalisten zoals gitarist-bassist Ben Edgar, drummer Leigh Fisher en pianist Thomas Bartlett op de openingstrack “Losing You” en voor de song “Down To The Sea” die u op de eerste video kunt beluisteren. Die song wil de aandacht vestigen op een gevoel van verantwoordelijkheid en eerlijkheid bij de luisteraars met betrekking tot onze impact op onze planeet waarbij uiteindelijk alles toch weer goed zou moeten komen.

Als eerste single uit deze plaat werd gekozen voor het nummer “The Wedding Song” en ook de op de tweede video te beluisteren albumtiteltrack “Cape Forestier” is intussen begin maart als nieuwe single op de markt gekomen. Zoals op al hun eerdere platen zijn de stemmen van Angus en Julia Stone ook nu weer uiterst complementair: zij zingt altijd kinderlijk feeëriek als een engeltje en hij heeft een lichtjes hese, wat rokerige en dromerige stem. Hun harmonieuze samenzang is vrij uniek te noemen in de huidige muziekwereld.

Sommige muziekcritici vinden dat er te weinig variatie te horen is in de twaalf nummers op “Cape Forestier” maar dat is doorheen de jaren toch ook hun handelsmerk geworden: trage en intimistische liedjes die ze samen zacht en melancholisch inzingen. Ook hun aandacht voor betekenisvolle songteksten wordt in deze songs bevestigd zoals we o.a. kunnen horen in de nummers “My Little Anchor”, “City Of Lights”, “No Boat, No Aeroplane”, “The Wedding Song”, “Somehow” en “Sitting In Seoul”. De eerste coversong die ze op “Cape Forestier” brengen is het liedje “I Want You” van Bob Dylan uit zijn zevende studioalbum “Blonde On Blonde” van 1966. Aan het einde van dit album brengen Angus & Julia Stone ook nog een opmerkelijke coverversie van het nummer “The Wonder Of You”, de wereldhit van Elvis Presley uit 1970 die al in 1958 eerst voor Ray Peterson geschreven werd door Baker Knight. Broer en zus Stone komen deze en volgende week naar ‘Cirque Royale’ in Brussel en concertzaal ‘Carré’ in Amsterdam voor telkens twee concerten in het kader van hun intimistische ‘Living Room Sessions’-tournee. U zult zich wel wat moeten haasten als u daar nog bij zou willen zijn!

(valsam)